Reiki iniciacija - kaj je reiki iniciacija in kako deluje

Reiki iniciacija

Reiki iniciacija 1200 801 Sabina

Zaradi vse hitrejšega ritma, v katerem živimo, vedno več ljudi sledi alternativnim terapijam za naravno spodbujanje občutka sprostitve in dobrega počutja. Vse manj časa imamo namreč zase, drvimo skozi vsakdan in hrepenimo po umiritvi, notranjem miru in dobrem fizičnem počutju.

Se identificirate s to situacijo? Potem je lahko reiki idealna rešitev za vas. Dela z reikijem se lahko nauči vsak, le opraviti je potrebno iniciacije in osvojiti osnovna pravila. Vedno vam je na razpolago, brez čakalnih vrst si lahko pomagate takoj.

A kako začeti?

 

Kaj je reiki iniciacija

Kot že opisano v članku Reiki tečaj 1. stopnje – kako izgleda in kaj pričakovati?, so za delo z reikijem potrebne štiri iniciacije. Inicija pomeni uskladitev vaše energije in vam omogoči, da ste za reiki pretočni. Pomeni odstranitev morebitnih blokad na vseh nivojih, zato so po iniciacijah pričakovane reakcije telesa, ki se bo intenzivno čistilo in prilagajalo novim energijam.

Iniciacija je lepa in prijetna izkušnja, vsak jo doživi drugače.

 

Kdo lahko izvaja reiki iniciacije

Reiki iniciacijo lahko opravi izključno mojster reikija, z dolgoletnimi izkušnjami in zadostnim znanjem. Mojstra reikija si izberite skrbno in tistega, ki z vami »zavibrira«, saj je delo z energijami zelo odgovorno.

 

Kdo lahko prejme iniciacijo

Za iniciacijo v reiki predhodno znanje ali izkušnje niso potrebne, potrebni sta le volja in želja, ter seveda zaupanje.

Starostnih omejitev za delo z reikijem na 1. stopnji ni, tudi otroci so odlični reikaši. Z osvojenim znanjem na tečaju si s polaganjem rok pomagajo pri vsakovrstnih težavah, in po njihovih pričevanjih »je reiki hiter in kulski«.

Nekatere lastnosti so pa vendarle zaželjene:

  • Zanimanje za alternativne terapije.
  • Odprtost in tolerantnost.
  • Moč in vztrajnost.
  • Empatija.
  • Potrpežljivost.

 

Kaj se z iniciacijo pridobi

Po opravljenih iniciacijah in pridobljenem teoretičnem znanju, ki ga prejmete na tečaju 1. stopnje, lahko takoj pričnete izvajati reiki na sebi in drugih – ljudeh, živalih, rastlinah…

Reiki iniciacije se opravijo zgolj enkrat in z vami ostanejo doživljenjsko, nikoli več jih ni potrebno obnavljati. Reiki lahko vedno izvajate samo na sebi, lahko tudi na drugih; lahko pričnete takoj po iniciacijah ali šele čez nekaj let.

Če se bo pojavila želja, da bi o reikiju izvedeli še več in se mu boste želeli še bolj posvetiti, je pridobitev kakovostnega usposabljanja ključnega pomena za dobro delo.  Nadaljujete lahko z ostalimi stopnjami reikija in tudi vi v določenem času postanete mojster reikija.

 

Želite iniciacije tudi vi?

Reiki iniciacije vam omogočijo kvalitetno in odgovorno delo na sebi in drugih, pridobite jih na tečaju 1. stopnje. Prejmete tudi vso potrebno teoretično znanje. Preberite več…

Ko boste enkrat izkusili prednosti reiki iniciacij in dela na sebi, sem prepričana, da vas bo reiki povsem prevzel in boste navdušeni nad rezultati!