Reiki tečaj 1. stopnje – kako izgleda in kaj pričakovati?

Reiki tečaj 1. stopnje – kako izgleda in kaj pričakovati? 1200 711 Sabina

Če si želite spremembe v svojem življenju, notranjega ravnovesja, miru in radosti, pomagati svojemu telesu premagati bolezen, se otresti stresa je reiki tečaj 1. stopnje pravi za vas.

Reiki tečaj je diskreten, individualiziran in podprt z doživljenjsko mentorsko podporo.

Kaj pridobimo s tečajem?

Na tečaju se naučimo znanja in tehnik za uporabo reikija – osnove polaganja rok in dela na sebi ter drugih. Vsak tečajnik prejme brošuro z vsemi potrebnimi napotki, potrdilo o opravljenem tečaju in moje doživljenjsko mentorstvo – pomoč, če jo potrebuje.

Reiki nam da možnost, da pomagamo sebi in drugim pri splošnem počutju, bolezenskih stanjih ter pomembnih življenjskih dogodkih. Reiki je neskončna energija, ki jo lahko ob pravilni uporabi uporabite za praktično VSE.

Reiki energija ni primerljiva z ostalimi tehnikami dela z energijo. Pri reiki terapijah ste Vi zgolj prevodnik čiste energije s tehnikami, ki se jih naučite na reiki tečaju 1. stopnje.

Pridobljena znanja in veščine po usposabljanju:

 • Poznavanje tradicionalnih tehnik kanaliziranja energije,
 • Poznavanje tehnik dela na sebi,
 • Poznavanje tehnik dela na ostalih ljudeh,
 • Poznavanje tehnik dela na živalih,
 • Poznavanje zaščitnega sistema in veščine njegove uporabe,
 • Poznavanje usklajevanja medčloveških odnosov,
 • Poznavanje usklajevanja situacij,
 • Poznavanje tehnik dela z bivalnim in delovnim prostorom,
 • Poznavanje tehnik delovanja za doseganje pozitivnih ciljev.

Darma pomoč z reikijem

Pridobljena znanja in veščine boste lahko uporabljali zase za:

 • obvladanje stresa in takojšnjo pomiritev,
 • krepitev imunosti in harmonizacijo,
 • dvig samozavesti in kreativnosti,
 • izboljšanje splošnega zdravja,
 • za vzpostavitev hormonskega ravnovesja,
 • odpravo akutnih bolečin.

Pridobljena znanja in veščine reikija boste lahko uporabljali tudi za:

 • prvo pomoč pri vseh akutnih stanjih,
 • metode rehabilitacije in okrevanje po operativnih posegih ter za okrevanje nasploh,
 • fizično moč,
 • pomoč hišnim ljubljenčkom in živalim na splošno,
 • pomoč rastlinam (vrtninam, drevesom, lončnicam),
 • usklajevanje medčloveških odnosov,
 • harmonizacijo vzdušja v prostoru in boljšo komunikacijo z ostalimi ljudmi,
 • pripravo sebe ali drugih na pomembne sestanke, pogajanja (razprave na sodišču, razgovori za delo, izpiti v šoli, sprejemni izpiti, maturitetni izpiti, ipd.),
 • meditacijo,
 • izboljšanje kakovosti življenja.

Z reikijem lahko tudi očistimo predmete ter izboljšanje katerekoli dejavnosti, s katero se ukvarjamo.

Komu je reiki tečaj 1. stopnje namenjen?

Namenjen je vsakomur, ki si želi delati z reiki energijo. Predvsem je namenjen delu na sebi, lahko pa delate reiki tudi na ostalih ljudeh in vseh živih bitjih. Tečajnik mora biti star nad 10 let. Namenjen je tako začetnikom kot tistim, ki so že pridobili podobna znanja.

Kako poteka reiki tečaj 1. stopnje?

Tečaj temelji na individualnem pristopu, zato poteka vedno v skupini največ dveh oseb, v prijetnem in diskretnem okolju. Poteka dva dni, vsak dan približno 4 ure.

Za delo z reikijem so potrebne iniciacije. Vsak tečajnik prejme štiri. Inicija pomeni uskladitev vaše energije, ki vam omogoča, da ste za reiki pretočni.

Iniciacija pomeni odstranitev morebitnih blokad na vseh nivojih, zato so po tečaju pričakovane reakcije telesa. Telo se bo intenzivno čistilo in prilagajalo novim energijam.

Na tečaju je največ pozornosti in časa namenjeno praktičnemu delu – na sebi in drugih.

Kaj lahko pričakujem po opravljenem tečaju?

Spremembe so na posamezniku takoj opazne. Z rednim delom na sebi (že po samih iniciacijah) se telo najprej očisti na vseh nivojih, potem pa se občuti olajšanje, notranji mir in ravnovesje. To pa je tudi prvenstveni namen tečaja 1. stopnje. 

Vsak si lahko pomaga skrajšati potek bolezni, izničiti njene posledice, tako pri sebi kot pri drugih. Olajša si lahko pot skozi težke življenjske situacije in še bi lahko naštevali. Nenazadnje lahko pomaga tudi hišnim ljubljenčkom in celo rastlinam.

Reiki tečaj 1. stopnje v Mariboru

Predvsem pa je delo z reikijem enostavno, učinkovito in »vedno pri roki«.

Dovolite, da vam reiki pomaga spremeniti vaše življenje v lahkotno in radostno bivanje!

Vse, kar potrebujete, je PREPRIČANJE, da si vsak zasluži izključno najboljše…

In POGUM, da se prijavite na tečaj: PRIJAVA

Reiki tečaj 1. stopnje – Kaj menijo ostali tečajniki

Petra P.

Bolečine v hrbtenici in medenici so me zaradi športne poškodbe pripeljale tako daleč, da mi razen operacije uradna medicina ne bi znala več pomagati. Življenje nam zmeraj pripelje na pot človeka in to ravno takrat, ko ga najbolj potrebujemo. Sabina je prišla v moje življenje takrat, ko sem iskala alternativno pomoč za izboljšanje svojega zdravja.

Verjela sem v to, da bo s svojimi toplimi energijami lahko pomagala in izboljšala moje zdravstveno stanje. Opravili sva nekaj zelo močnih tretmajev in kar je bilo zame najbolj pomembno, je, da operacija ni bila več potrebna. Od prvega zdravljenja je že 7 let, moje fizično stanje pa je boljše, kot je bilo kadarkoli pred tem. V tem času, mi je Sabina pomagala tudi do prve in druge stopnje reikija, da lahko sama vzdržujem svoje zdravje in energije. Rada bi dodala še to, da reiki s Sabinino pomočjo zelo lepo pomaga tudi živalim. Nekaj kompletov reikija je rešilo mojega psa Nola, ko so že vsi živinozdravniki dvignili roke od njega zaradi okvarjene srčne zaklopke, leishmanioze in tumorjev po telesu. Od tega, da so mu skoraj odpovedali že vsi organi pa danes do tega, da ponovno hodiva v hribe. Ko boste pripravljeni na spremembe na bolje, boste zagotovo našli Sabino in njeno (po)moč. Zaupajte in se predajte.

S.K.

Reiki prve stopnje mi je odprl neomejen pogled vase in me povezal z okolico. Z njim in metodo vizualizacije bolj pogumno vstopam v prihajajoče situacije, nekako sem na njih bolj pripravljena.

Z metodo reiki sem svobodnejša, saj vem, da so vsa znanja, ki so potrebna za mojo življensko pot, v meni, le poiskati jih moram. Izostrila se mi je intuicija in na življenje gledam kot na sestavljanko, saj vsaka izkušnja sestavlja končni rezultat. S prvo stopnjo reikija sem babici izboljšala stanje luskavice, tako da je antibiotično mazilo lahko zamenjala za negovalno. Na potovanju, kjer sem si pri hoji zvila gleženj, sem zelo hitro – roku 14ur izboljšala stanje noge. Potovanje smo nadaljevali. Sledile so še podpore otrokom pri učenju, preizkusih znanja. Nadgradnja je bila druga stopnja reikija, ki ponuja neomejene možnosti za izvedbo.

Zelo sem hvaležna gospe Sabini za izredno kvalitetno izvedbo tečaja, njeni napotki so mi smernice pri izvajanju reikija. Življenje z reikijem živim bolj polno in svojo pozitivno naravnanost delim z okoljem. Izkušnja, ki mi je za vedno spremenila življenje, ki ga je vredno živeti.

C. Š. 

Reiki tečaj 1. stopnje sem opravila leta 2007. Danes štejem 72 let in v tem času mi je reiki zelo pomagal. Prinesel mi je najpomembnejše – notranji mir, počutim se bolj mirno, sproščeno in lažje premagujem vsakodnevne dogodke. Uporabljam ga na mnogih področjih. Pomagala sem si pozdraviti akutne bolečine v hrbtenici in glavobole. Z reikijem sem zdravila tudi kost na palcu noge, ki me je zelo ovirala pri hoji. Kost je izginila in mi ne raste več. Pri zvinu gležnja mi je reiki pomagal tako, da sem že drugi dan lahko stopila na nogo in še bi lahko naštevala.

Z reikijem pomagam tudi moji psički Ajki, ki je pri 12. letih popolnoma zdrava, vitalna in zelo igriva.

Ko je bila letina paradižnika na mojem vrtu eno leto slabša, sem z reikijem naslednje leto vzgojila tako velike in obilne paradižnike, da so ga bili deležni tudi sosedje 😊 Reiki toplo priporočam tudi starejšim osebam, saj je zelo preprost za izvajanje in si z njim lahko sami olajšamo mnoge tegobe, ki nam jih to življensko obdobje prinaša. Sama namreč zelo redko obiščem zdravnika (največ 2x letno) in ne potrebujem nobenih zdravil.