Pravilnik o zasebnosti

Pravila obdelave osebnih podatkov

 1.  Splošno

Dar-ma, Sabina Šnuderl s.p. (v nadaljevanju upravljalec osebnih podatkov) spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k zagotavljanju najvišje stopnje varstva vaših osebnih podatkov, v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/2007 z dne 16. 10. 2007, s spremembami in dopolnitvami), Zakonom o elektronskih komunikacijah  (Uradni list RS 130-3081/2022, s spremembami in dopolnitvami) ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (http://data.europa.eu/eli/reg/2016/679/oj, s spremembami in dopolnitvami). Namen te Izjave o varstvu osebnih podatkov je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni, kako se bodo uporabljali in kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas ter kako jih uveljavljati.

Upravljalec osebnih podatkov se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali prek spletne strani, uporabljeni v skladu s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

 

 1. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani.

 

 1. Obisk spletne strani

Ob vsakem obisku shranimo piškotke, ki pripomorejo k boljši uporabniški izkušnji, prav tako pa te podatke anonimizirano obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.

Upravljalec osebnih podatkov tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki ter jih ne posreduje nobenim tretjim osebam. Prav tako lahko vsaka oseba ob prvem obisku spletne strani sama izbere katere piškotke dovoli in katere ne.

 

Lastni in zunanji piškotki

Lastni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani so že naloženi ob obisku strani, vsi ostali pa bodo naloženi, v kolikor bo uporabnik to izrecno dovolil. Lastni piškotki omogočajo prijavo v uporabniški profil, identifikacijo uporabnikove seje in pravilen prikaz spletne strani.

Lastni piškotki so nujno potrebni piškotki za izvajanje storitev, ki so na voljo na tej spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, identifikacijo uporabnikove seje in pravilen prikaz spletne strani. Lastni piškoti so nameščeni ob obisku strani.

Spletna stran www.dar-ma.si gostuje na zunanjem strežniku Neoserv. Poleg nujnih piškotkov za delovanje spletne strani uporabljamo še sledeče piškotke:

Namen Piškotek Opis DOMENA TIP POTEK
Piškotki za spremljanje statistike _ga Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran. https://www.google-analytics.com/analytics.js Script 2 leti
Piškotki za spremljanje statistike _gat Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov. https://www.google-analytics.com/analytics.js Script Seja
Piškotki za spremljanje statistike _gid Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran. https://www.google-analytics.com/analytics.js Script Seja

 

 1. Pošiljanje povpraševanja

Na naši spletni strani lahko izpolnite spletni kontaktni obrazec, s katerim oddate vaše povpraševanje. V ta namen upravljalec osebnih podatkov od vas zbira naslednje podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:

 • ime in priimek ali naziv,
 • e-naslov,
 • telefonska številka,
 • podatke o vsebini vašega sporočila.

Vsi podatki, ki so zbrani prek te spletne strani ali so kako drugače sporočeni, se zbirajo z namenom opravljanja dejavnosti upravljalec osebnih podatkov in sicer za odgovor na vaše sporočilo, za pripravo ponudbe, za pripravo naročila ali dogovora termina.

 

 1. Uporabniki podatkov

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

 • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme
 • administratorju in skrbniku spletne strani.

Upravljalec osebnih podatkov se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredoval ali prenesel v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

 

 1. Obdobje hrambe

Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni, in sicer:

 • sporočila, poslana prek spletne strani, se hranijo trajno,
 • vaši kontaktni podatki za namen neposrednega trženja se obdelujejo do preklica.

 

 1. Način varstva vaših podatkov

Upravljalec osebnih podatkov se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani.Storjeno bo vse, da osebne podatke zaščitimo pred katerimikoli kršitvami in zlorabami.

Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Vsi osebni podatki so posredovani preko varne SSL povezave z 256-bitno enkripcijo.

Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

Ker obstajajo na spletni strani določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z upravljalcem osebnih podatkov in ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

 

 1. Pravice posameznika, uporabnika spletne strani

Upravljalec osebnih podatkov zagotavlja uresničevanje pravic posameznika v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu upravljalec osebnih podatkov:

 • potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne
 • omogoči dostop do osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje)
 • poda informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.)
 • omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov
 • omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe)
 • omogoči pravico do omejitve obdelave
 • omogoči pravico do ugovora obdelavi, če obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, vključno z oblikovanjem profilov
 • omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu
 • omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebni podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica
 • poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

Prav tako bo upravljalec osebnih podatkov posamezniku na njegovo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podala tudi druge informacije v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.