Reiki v svetu

Reiki v svetu

Reiki je danes »integriran v sisteme in ga na izbiro pacientom ponujajo v mnogih državah – npr. Veliki Britaniji, Portugalski, Španiji, Srbiji, ZDA, Avstraliji, Kanadi Mehiki, Argentini, Braziliji, itd.) »V kliniki Mayo, ki se uvršča na prvo mesto na seznamu najboljših bolnišnic v ZDA, usposobljeni in certificirani ponudniki reikija nudijo storitve za paciente tako v bolnišnici kot v nekaterih ambulantah. vir

V Evropi predstavniki reiki združenj iz enajstih držav delujejo pod okriljem Evropske reiki skupine ERG.

Že leta 2014 je The Washington Post navedel, da je: “po študiji UCLA več kot 60 ameriških bolnišnic sprejelo Reiki kot del storitev za paciente, med njimi pet največjih; izobraževanje o reikiju pa je na voljo v 800 bolnišnicah”. (vir)

Danes na milijone ljudi po svetu različnih starosti, narodnosti, verskih prepričanj, poklicev in izobrazbe uporablja reiki za izboljšanje zdravja in kakovosti življenja.

Med reikisti je veliko svetovno znanih osebnosti:

  • Robert de Niro,
  • Richard Gere,
  • Keanu Reeves,
  • Celine Dion,
  • Paul McCartney,
  • Steven Segal,
  • Oprah Winferey,
  • pa tudi mnogi drugi.

Veščine reikija uporabljajo številni poslovneži in politiki za lajšanje stresa in sprostitev ter delo v smeri doseganja zastavljenih ciljev. Meghan Markel, vojvodinja Susseška, izvaja reiki na sebi in sinu, princu Archiju.

Priljubljenost reikija še naprej raste, saj vse bolj uporablja v zdravstvenih centrih in bolnišnicah, kar pacientom pomaga hitreje okrevati.

Reiki v Srbiji

V Srbiji je bil že leta 2008 sprejet Zakon o zdravstvenem varstvu, ki je metodo reiki uvrstil med metode komplementarne medicine. Na spletni strani so navedeni reiki terapevti, ki so pridobili dovoljenje za delo z reikijem s strani Ministrstva za zdravje Republike Srbije – pediatri, fiziatri, endokrinologi, ginekologi in porodničarji, fizioterapevti, farmacevti. Itd. Širom Srbije je v zdravstvenih ustanovah reiki na voljo vsem, ki ga želijo.

Reiki v Avstriji

V Avstriji delo z reikijem poteka pod Avstrijskim strokovnim združenjem kvalificiranih reiki terapevtov. Pri njih poteka šolanje reiki terapevtov, skrbijo za usidranje reikija v zdravstveni sistem z namenom zagotavljanja zaščite in varnosti strank in terapevtov.

Reiki v Združenih državah Amerike (ZDA)

Statistični podatki kažejo, da je od leta 2007 v ZDA 800 bolnišnic uporabljalo reiki in to število hitro narašča. Številni centri za raka imajo zaposlene zdravnike, ki so mojstri Reikija, in nudijo pomoč svojim pacientom, ki jih obravnavajo.

Na Centru za interaktivno medicino in prebavo (Interactive Medicine and Digestive Center), ki je bil leta 2018 na seznamu najboljših bolnišnic v ZDA, močno priporočajo reiki. Pacientom ga priporočajo kot pomoč pri hitrejšem okrevanju in lajšanju bolečin. Reiki je tam del procesa okrevanja, tako kot interaktivna psihoterapija, terapevtske masaže in akupunktura.

Njihov Program prostovoljstva za boljše interaktivno zdravljenje (The Interactive Healing Enhancement Volunteering Program) vključuje različne zdravilne metode, obvezen del vsakega programa zdravljenja pa je tudi reiki. Njegove zdravilne učinke pacientom razložijo zdravniki.

Glede na raziskavo National Health Interview Survey iz leta 2007 v ZDA, ki je vključevala obsežno raziskavo o uporabi komplementarnih zdravstvenih pristopov s strani Američanov, je več kot 1,2 milijona odraslih v preteklem letu uporabljalo terapijo energijskega zdravljenja, kot je reiki, in več kot 161.000 otrok.

Tudi priznan Center za rakava obolenja na Univerzi Pensilvanija, danes imenovan Abramson Center, ponuja reiki kot eno izmed podpornih metod zdravljenja. Reiki uporabljajo tudi v priznanih otroških bolnišnicah, kot je Otroška bolnišnica Boston, Medicinski center Univerze Kolumbija in Otroška bolnišnica Yale New Haven.

Nacionalni inštituti za zdravje ugotavljajo, da raziskave o uporabi reikija za bolezni, kot so bolečina, rak, depresija in predvsem dobro počutje, kažejo, da lahko reiki pomaga pri simptomih teh stanj.

Kontaktirajte nas

Več informacij prejemete na uvodnem pogovoru.

DAR-MA, Sabina Šnuderl s.p.
Lokacija: Strossmayerjeva ulica 11, Maribor

Email: info@dar-ma.si ali izpolnite kontaktni obrazec
Tel: 064 254 920

Dostop do prostorov je omogočen tudi gibalno oviranim osebam

Za katerokoli pomoč se boste odločili, naj bo to vaša srčna izbira. Le ta je prava!

Srečno!