Reiki in živali - kako pomaga reiki pri živalih

Reiki in živali

Reiki in živali 1399 645 Sabina

Naši hišni ljubljenčki nam nudijo ogromno sreče, ljubezni in miru v našem življenju. Torej, ko vidimo, da naš pes, mačka ali kateri koli drug živalski prijatelj trpi – pa naj bo to zaradi tesnobe, starosti ali bolezni, smo pripravljeni storiti vse, da jim zagotovimo tolažbo in olajšanje. Se sprašujete kako gresta skupaj reiki in živali?

Reiki in živali – super kombinacija

Kosmati in pernati (ali celo luskasti, puhasti in usnjati) živalski prijatelji lahko doživijo številne enake zdravstvene težave kot ljudje. Sladkorna bolezen, težave s ščitnico, epilepsija, rak in okužbe imunskega sistema ne izbirajo med vrstami. Poleg tega stanja, kot so anksioznost, depresija in kompulzivno vedenje, pestijo vse vrste.

Živali in reiki - operacija Daisy

Čeprav je obisk veterinarja običajen, ko hišni ljubljenčki potrebujejo zdravstveno oskrbo, lahko druge, manj običajne možnosti, kot je npr. reiki, ponudijo dragoceno dopolnilo. Reiki terapija lahko učinkovito obravnava širok spekter fizičnih, duševnih in čustvenih težav, s katerimi se soočajo živali.

Da reiki v živalskem svetu vse bolj pridobiva na priljubljenosti kot dopolnilna terapija, potrjuje tudi dejstvo, da vsako leto 5. februarja po vsem svetu praznujemo Svetovni dan živalskega reikija.

Pravzaprav je NCBI (Nacionalni center za biotehnološke informacije, ZDA,) s študijami celo ugotovil, da je Reiki varna in nežna “komplementarna” terapija. Ta aktivira parasimpatični živčni sistem, kar vpliva na telo in um. Širše obvladuje tudi kronična stanja in pomaga pri pooperativnem okrevanju.

Reiki terapije priporočajo in prakticirajo veterinarji širom sveta, kot odlično terapijo ga priporoča  tudi Ameriško kinološko društvo.

Ko je telo sproščeno, se vsi sistemi sprostijo in lahko delujejo optimalno, imunski sistem pa deluje bolje.  Reiki deluje tako, da ustvari sprostitev, ki jo telo potrebuje. Z reiki terapijo lahko živali lažje prebolijo bolezen, travmo, poškodbo in hitreje okrevajo po operaciji.

Okrevanje psa po operaciji - reiki in živali

Reiki in živali – koristi

  • Pomoč pri rehabilitaciji po operaciji, poškodbi ali travmi.
  • Lajšanje tesnobe, stresa, živčnosti in ustvarjanje stanja umirjenosti.
  • Povečanje ravni energije in splošnega dobrega počutja.
  • Dopolnjevanje medicinskih obravnav.
  • Lajšanje bolečin in alergij.
  • Izboljšanje ali uravnavanje apetita.

Reiki je lahko koristen tudi, če imate hišnega ljubljenčka, ki se boji obiska veterinarja. Terapija mu pomaga, da se brez strahov pogumno sprehodi v veterinarsko ambulanto.

Če ste rešili hišnega ljubljenčka s preteklo travmo ali če ste opazili pomembne spremembe v obnašanju vašega ljubljenčka, vendar brez fizičnih znakov bolezni, reiki terapija lahko zelo koristi. Tako bo vaše druženje kvalitetnejše in mirnejše. Z veseljem in brezskrbno ga boste lahko vključili v vsa področja življenja – sprehode, športne aktivnosti, dopuste ter obiske.

Reiki v zavetiščih za živali

Leta 2008 so v Združenih državah Amerike ustanovili Združenje Shelter Animal Reiki (SARA). Ta neprofitna organizacija ima zdaj že več kot 200 članov in pomaga mnogim zavetiščem v ZDA, Kanadi, Evropi in Indiji. Glede na odlične izkušenje in rezultate, reiki terapij postaja vse pogostejša praksa v zavetiščih po vsem svetu.

Kako poteka reiki terapija za živali?

Najpomembnejše je, da se žival počuti varno in sproščeno. Če je možno, reiki terapija poteka s polaganjem rok na žival ali nad njo. Žival leži ali sedi. Če pa to ni mogoče (žival je prestrašena, trpi za akutnimi bolečinami in ne dovoli dotika), se reiki terapija lahko izvede na daljavo. Žival je lahko v istem prostoru s terapevtom ali pa prejema terapijo na svojem domu. Živali odlično sprejemajo reiki energijo in se običajno že v nekaj trenutkih umirijo ali celo zaspijo. Rezultati reiki dela pri živalih so vidni zelo hitro in imajo enake učinke kot pri človeku.

Nekaj zgodb zadovoljnih živalskih prejemnikov reikija

Blackyju je reiki terapija uspešno pomagala pri premagovanju starostnih težav…

Reiki in živali - pomagali smo Blackyju

Daisy pri okrevanju po zahtevni srčni operaciji…

Nolu pri leishmaniji…

Nolu je pomagal reiki pri leishmaniji

Dinu pri težavah s kožo…

Dino - reiki pri živalih

Ajki pri okrevanju po poškodbi…

Ajka - reiki za psa

Gaji pri odpravi težav z boreliozo…

Reiki in živali - Gaja

Ne glede na cilj, ki ga želite doseči, lahko reiki terapija ponudi neškodljivo in povsem nebolečo pot do miru in hitrejšega okrevanja vašega ljubljenčka.

In ko so zadovoljni naši ljubljenčki, smo takšni tudi lastniki!

Bi se želeli naučiti izvajati reiki? Pridružite se mi na reiki tečaju! Več si lahko preberete TUKAJ.