Reiki deluje - dokazano tudi s pomočjo kvantne fizike

Dokaz delovanja reikija v kvantni fiziki

Dokaz delovanja reikija v kvantni fiziki 1200 800 Sabina

Študija, objavljena v Nacionalni medicinski knjižnici leta 2014, potrjuje obstoj in delovanje reikija skozi prizmo kvantne fizike. Na osnovi meritev so potrdili tako obstoj reikija, kot reikija na daljavo.

»Teorija kvantne fizike lahko obeta prihodnjo razlago mehanizmov reikija. Čeprav ne obstaja nobena preverjena teorija, ki bi razložila, kako deluje reiki terapija (ali katera koli terapija z energijo biopolja), obstaja znanstvena razlaga za reiki terapijo v kvantni fiziki. To je veja fizike, ki je bila prvič odkrita v 19. stoletju in preučuje izjemno majhne delce (elektrone, fotone in podobno). Fiziki so ugotovili, da imajo zelo majhni delci nekaj zelo nenavadnih lastnosti: ne samo, da so lahko ti drobni delci na več kot enem mestu hkrati, nekateri teoretiki pravijo, da morajo biti na več kot enem mestu hkrati (Rosenblum & Kuttner, 2006).

Nobelovo nagrado za fiziko za leto 2012 sta prejela dva znanstvenika, ki sta zaznala, da je delec na dveh mestih hkrati (Nobelprize.org, 2012). Energijo biopolja lahko praktik (reikist) zbere in usmeri k prejemniku, kot pojasnjuje kvantna fizika, npr. že misel povzroči spremembo v delovanju delcev (Rosenblum & Kuttner, 2006). Terapije na daljavo se razlagajo tako, da so energijski delci istočasno prisotni na lokaciji in v času reikista ter na lokaciji in v času prejemnika.« (vir)

Zdaj je dokazano, da energijsko polje okoli telesa zagotovo obstaja. Magnetometer SQUID je sposoben zaznati majhna biomagnetna polja, povezana s fiziološkimi aktivnostmi v telesu. Poleg tega so znanstveniki zdaj začeli razumeti vlogo energijskih polj v zdravju in bolezni.

Večina ljudi teh raziskav ne pozna in še vedno vztrajajo pri stališču, da za energijsko zdravljenje ni logične podlage.

Kvantni fizik Max Planck (dobitnik Nobelove nagrade za fiziko leta 1918), je  poudarjal učinkovitost reiki terapij. Izjavil je, da  reiki “zavest obravnava kot temeljno”.  Dokazano je, da reiki terapija na daljavo vključuje dejavnike, povezane z zavestjo. Nekaj ​​več znanstvenikov v osemdesetih letih prejšnjega stoletja je raziskovalo, kaj se zgodi, ko ljudje izvajajo reiki terapijo. Vzorci možganskih valov reikista in prejemnika postanejo sinhronizirani v alfa stanju, vendar utripajo v sozvočju z zemeljskim magnetnim poljem, znanim kot Schumanova resonanca. Ugotovljeno je bilo, da je med zdravilnim tretmajem biomagnetno polje rok reikista vsaj 1000-krat večje od običajnega in ni kot posledica notranjega telesnega toka. Potrdili so tudi, da povezava energijskih polj med reikistom in zemljo omogoča reikistu črpanje iz »neskončnega vira energije« ali »univerzalnega energijskega polja« preko Schumanove resonance.

Reikist  in prejemnik lahko skupaj delata čudeže.«

Več o reiki terapijah si lahko preberete v članku Reiki terapija – kaj je in kako izgleda.

Če bi želeli tudi sami izvajati reiki, več o reiki tečajih preberete TUKAJ.