Reiki simboli pri Darma reiki maribor

Reiki simboli

Reiki simboli 1200 800 Sabina

O reiki simbolih obstaja mnogo različnih teorij in mnenj. V različnih reiki praksah se pojavlja različno število simbolov, z različnimi imeni in načini uporabe. V nadaljevanju so pojasnjeni reiki simboli kot Usui reikija – klasičnega in prvotnega reikija, ki ga je prenašal Mikao Usui.

Kaj so reiki simboli?

Reiki simboli so pomemben in zelo zanimiv del dela z reikijem. Omogočajo fokusiranje energije reikija za določene namene.

Koliko reiki simbolov obstaja?

V Usui reikiju obstajajo štirje simboli in dodaten – mojstrski. Trije simboli so podani v reikiju II. stopnje,  četrti simbol se pridobi na reikiju III. stopnje. Mojstrski simbol se preda bodočemu mojstru reikija – z njim lahko opravlja iniciacije v reiki. Na vseh ravneh se simbole prejme z iniciacijo in s tem vso potrebno znanje za odgovorno ravnanje in delo s simboli. Obstajajo tudi drugi simboli, ampak jih pri Usui reikiju ne uporabljamo.

Ravnanje z reiki simboli

Simboli Usui reikija so sveti in jih je treba hraniti zaupno.

Tradicionalno so ostali skrivnost. V začetku so se prenašali zgolj ustno, a nikoli v pisni obliki.  »V skrivnosti je moč,« in to je tudi način ohranjanja svete povezave s simboli. Simboli delujejo s človekovo namero,  zato še danes velja pravilo, da reiki simboli ostanejo skrivnost. Mojster reikija jih skrbno in zaupno hrani v sebi in ne pri sebi ter jih s pravilno iniciacijo »preda« bodočemu reikistu. Z reiki simboli se zato ravna odgovorno; se jih ne riše in ne objavlja v člankih ali na internetu. Posameznik drugim ne razkrije simbolov, ki jih je prejel od svojega mojstra reikija.

Zgodovina reiki simbolov

Da bi lažje razumeli »skrivnostnost« simbolov, odgrnimo še nekaj zgodovine.

Prvotnim študentom reikija ni bilo dovoljeno delati pisnih kopij simbolov in so jih morali hraniti le v mislih. Ko je prišel čas, da jih predajo naprej, so jih morali mojstri narisati iz spomina. Ta proces se je vedno znova nadaljeval. Presenetljivo pa je, da so se reiki simboli od začetka 19. stoletja prenesli natančno in so še danes zelo podobni originalu.

Po opravljenem tečaju I. stopnje in delom na sebi, se lahko pridobi znanje simbolov. Tako napredujete z reikijem v nadaljevalni tečaj II. in III. stopnje. Več o reiki tečajih si lahko preberete TUKAJ.