6. reiki simpozcij na Dunaju

6. reiki simpozij na Dunaju

6. reiki simpozij na Dunaju 900 624 Sabina

6. reiki simpozij z naslovom »Ozdravi svet in samega sebe«

Od 17. do 19. maja je na Dunaju potekal 6. reiki simpozij z naslovom  »Ozdravi svet in samega sebe«. Simpozij je organiziralo Avstrijsko strokovno združenje diplomiranih reiki terapevtov (ÖBRT) za člane združenja.

Na povabilo združenja sem se udeležila simpozija in kot edina predstavnica Slovenije zastopala našo državo.

 

Dr.med. Leo Špindelberger in dr. med. Gerhard Kögler na reiki simpoziju na DunajuPredavatelji iz Avstrije in Švice so nas seznanili z zelo zanimivimi temami, povzetek je predstavljen v nadaljevanju.

Dr.med. Leo Špindelberger, zdravnik splošne medicine in medicine dela  ter dr. med. Gerhard Kögler, zdravnik splošne medicine in medicine dela, sta govorila  o povezavi elektromagnetne in energijske strukture zemlje  s človeškimi možgani in zavestjo ter o povečanju učinkovitosti odnosa do življenja. Kako pomembmo je, da se znova naučimo razumeti zemljo kot živo bitje, saj smo z njo neločljivo povezani. SLIKA

Dr. Chinta Barbara Strugin na reiki simpoziju na DunajuDr. Chinta Barbara Strugin (Švica), je predstavila širjenje reikija v francosko govorečih državah, vključno z Gabonom in Togom, kjer sta skupaj z možem vrsto let uspešno širila in učila reiki. Dr. Strugin je tudi soustanoviteljica in aktivna članica Odbora krovne evropske organizacije ERG (European Reiki Group).

 

Prim. univ. doz. dr. Annemarie Schratter-Sehn na reiki simpoziju na DunajuPrim. univ. doz. dr. Annemarie Schratter-Sehn, radiološki onkolog, radiolog, psihoterapevt, psihoonkolog, psihokardiolog, zaposlena kot vodilna zdravnica na dunajski kliniki,  je predstavila svoje delo z hudo bolnimi bolniki in samozdravilno energijo, s katero je mnogim pomagala. Zdravnica, ki se je izobrazila tudi za psihoterapevtko, dela z magnetizmom. “Z golimi rokami, v kombinaciji z določenim notranjim stanjem, lahko prispevam k procesom zdravljenja.”

Uspešnost uporabe dopolnilnih alternativnih  metod je prikazala z izsledki raziskav, ki jih že leta opravlja, skupaj s kolegi zdravniki iz različnih področij. Rezultati teh raziskav so res osupljivi.  Sebi in drugim lahko s kakršnokoli metodo energetskega zdravljena (tudi z reikijem), pomagamo pri zdravljenju telesnih ali duševnih bolezni, pa tudi za  uravnovešanje in shranjevanje energije.

Mag. Ingeborg Rehak na reiki simpoziju na DunajuMag. Ingeborg Rehak je predstavila svoje delo, kjer združuje svoje znanje farmacije in duhovnosti. Reiki in druge oblike, ki podpirajo zdravljenje,  so vedno zelo prisotne v njenem delu kot medij in zdravilec.

 

 


Pomembno je poudarjati pomen reikija tudi na evropski ravni – Avstrijsko strokovno združenje diplomiranih reiki terapevtov (ÖBRT) je aktiven član  Evropske skupine za reiki (ERG).

Predavatelji so bili res izjemni. Izkušnje, ki smo jih izmenjali med odmori, pa dragocena  potrditev, da smo na pravi poti. Ker širiti reiki, poudarjati njegov pomen, vključevati ga v medicinsko okolje je vse bolj pomembno in doprinese dobro vsem živim bitjem!

Če bi želeli reiki izvajati tudi vi, se lahko udeležite naših reiki tečajev.

Vas zanimajo reiki terapije? Več lahko preberete tukaj.